Presse

KORT OM
CHR. AUGUSTINUS FABRIKKER

Chr. Augustinus Fabrikker er et investeringsselskab med omfattende interesser i dansk erhvervsliv. Som led i en strategi om at være en langsigtet, engageret og værdiskabende ejer rummer selskabets portefølje større ejerandele i succesfulde og ikoniske danske virksomheder som Tivoli, Jeudan, Royal Unibrew, STG, møbelvirksomhederne Fritz Hansen og GUBI samt Gyldendal.

Med en balance på mere end 30 mia. kroner er Chr. Augustinus Fabrikker en betydelig aktør i dansk erhvervsliv. Selskabet arbejder målrettet efter en strategi om aktivt at geninvestere en stor del af de løbende afkast i lovende danske virksomheder. Chr. Augustinus Fabrikker er datterselskab af Augustinus Fonden, der er blandt Danmarks større kulturfonde. Den erhvervshistoriske arv er Danmarks første tobaksspinderi grundlagt i 1750 i København.

Chr. Augustinus Fabrikker er engagerede ejere, med stor respekt for at ejerskab og daglig ledelse er to forskellige discipliner. Vi bidrager loyalt med dialog og engagement, men overlader til ledelsen at drive virksomhederne.

I Chr. Augustinus Fabrikker mener vi, at vores langsigtede investeringsprofil bidrager til at skabe merværdi og stabilitet til gavn for både danske virksomheder og samfundet. Gennem vores ejerskab vil vi arbejde for, at der bevares såvel arbejdspladser som kompetencer i landet.

Chr. Augustinus Fabrikker er moderselskab for Augustinus-koncernen og ejet af Augustinus Fonden. Det er koncernens afkast, der muliggør Augustinus Fondens store almennyttige arbejde, som primært ligger inden for de kulturelle, sociale og forskningsmæssige områder.