Langsigtet ejerskab skaber værdi
PROFIL

Langsigtet ejerskab skaber værdi

Chr. Augustinus Fabrikker er et 100 % fondsejet selskab med fokus på ejerskab af danske virksomheder.

Vores historie går tilbage til 1750, hvor Augustinus-familien grundlagde et tobaksspinderi i København, der senere udviklede sig til en af landets store virksomheder. Vores engagement i erhvervslivet er præget af denne tradition for langsigtet værdiskabelse og ikke mindst den succes, som familien og senere Chr. Augustinus Fabrikker har opnået som ejer af flere danske virksomheder i en bred vifte af industrier.

Vi er engagerede ejere, men med stor respekt for, at ejerskab og daglig ledelse er to forskellige discipliner. Vi bidrager loyalt med dialog og engagement, men overlader til ledelsen at drive virksomhederne.

I Chr. Augustinus Fabrikker mener vi, at vores langsigtede investeringsprofil bidrager til at skabe merværdi til gavn for både danske virksomheder og samfund. Gennem vores ejerskab vil vi arbejde for, at der bevares såvel arbejdspladser som kompetencer i landet.

I årenes løb har vi opbygget en tæt relation til et stort antal virksomheder. Med udgangspunkt i langsigtet engagement agerer vi som en tålmodig ejer. Vi er bevidste om, at investeringer kan betyde omkostninger på kort sigt, men på lang sigt være afgørende for, at virksomhederne lykkes med at udvikle sig positivt.

At fremtidssikre virksomheder og samfund står højt på Chr. Augustinus Fabrikkers agenda. Vi er i løbende dialog så vi tilsikrer at vores virksomheder har en integreret samfundsansvarlig strategi. Vores tilgang til ESG er i tråd med vores filosofi om tillid og ansvar, og udover at bidrage positivt til samfundet via en dobbelt bundlinje, er vi også med til at sikre virksomhedernes konkurrenceevne på sigt. Vi mener ikke man skal drive forretning uden at have en ansvarlig ESG adfærd.

Vi er engagerede ejere, men med stor respekt for, at ejerskab og daglig ledelse er to forskellige discipliner.

CLAUS GREGERSEN, ADM. DIREKTØR I CHR. AUGUSTINUS FABRIKKER

Chr. Augustinus Fabrikker Akts. er moderselskab for Augustinus-koncernen og ejet af Augustinus Fonden. Det er koncernens afkast, der muliggør Augustinus Fondens store almennyttige arbejde, som primært ligger inden for de kulturelle, sociale og forskningsmæssige områder.

Læs mere om Augustinus Fonden her.